У оквиру обележавања Андрићевих дана, тј. обележавања 130 година од рођења Иве Андрића, наставници српског језика и књижевности ОШ „Радован Ковачевић – Максим“ су организовали низ различитих активности у новембру и децембру, у којима су учествовали ученици од 5. до 8. разреда.

Ученици су поделили задужења, па су на тему лика и дела Иве Андрића ученици осмог разреда припремили презентације о животу, раду и стваралаштву нашег нобеловца,посветили су се истраживању романа „На Дрини ћуприја“; ученици шестог разреда истраживали су о добијању Нобелове награде, читали су приповетке које су обухваћене планом и програмом (са посебним освртом на приповетку „Аска и вук“), али и оне које су ван наставног плана и програма, па им је то било посебно занимљиво; ученици петог разреда су правили макете моста у Вишеграду; ученици седмог разреда писали саставе на тему „Уметност као игра“…

Све у свему, сви су били јако вредни и узели учешћа у овим активностима и надамо се да ће се ова традиција наставити и наредних година.