Поштовани,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја планира да и за школску 2021/2022. годину, по допошењу Одлуке Владе Републике Србије, обезбеди бесплатне уџбенике и друга наставна средства из уџбеничких комплета (у даљем тексту: уџбеници) које су школе изабрале да користе у настави за ученике основних школа.

У складу са тим. потребни су нам подаци о броју ученика у основним школама и то подаци о:

  • ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоhи);
  • ученицима који основно школско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану;
  • ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом који образовно-васпитни  рад остварују по индивидуалном образовном плану и другим ученицима којима су потребни прилагођени уџбеници (увећан фонт, Брајево писмо, електронски формат);
  • ученицима основних школа који су у породици тpeћe или свако наредно poђeнo дете у систему образовања и васпитања.

Школи се као доказ о испуњености установа доставља cлeдeћa документација:

  • за ученике, социјално/материјално угрожених породица, примаоци новчане социјалне помоћи, решење (копија) којим се утврђује право на остваривање социјалне новчане помоhи;
  • за ученики који су у породици тpeћe или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својству ученика прилаже се за свако дете.
  • за ученике који су у породици тpeћe или свако паредно poђeнo дете и налазе се у основној школи, школа не издаје потврду, јер школа поседује податке о наведеним ученицима.

За ученике који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану није потребна посебна документација, јер школа поседује податке о наведеним ученицима.

Рок за доставу документације је 20.02.2021.године!

Срдачан поздрав, стручна служба школе!