Манифестација Дечија недеља се одржава сваке године у месецу октобру, са циљем скретања пажње јавности на децу и младе, на дете као носиоца права, на потребе деце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење потенцијала.

Дечија недеља са слоганом “Подељена срећа два пута је већа“ ове године је обележена од 5.  до 9. октобра. 

ПОНЕДЕЉАК, 05.10.2020

На централном школском паноу ученици су на хамеру у боји исписали и налепили слоган Дечје недеље: „Подељена срећа два пута је већа“ и на њему лепили разнобојне стикере са исписаним жељама и порукама.

На часовима ликовне културе или слободних активности су правили и украшавали беџеве од разних материјала на којима су такође биле исписане поруке везане за ову тему, а бџеве су носили током целе Дечје недеље.

УТОРАК, 06.10.2020.

    Ученици су, свако у свом одељењу, уз помоћ учитеља, осмислили како ће украсити своју учионицу (саксије са цвећем, осликавање зидова, израда разних слика на хамерима…). Уз помоћ вероучитељице у холу школе направили смо изложбу ученичких радова које су радили на часовима веронауке на тему хуманост, помоћ, подршка, дружење… Посебно се обратила пажња на укључивање ученика са потешкоћама у учењу који раде по ИОП-у.

 СРЕДА, 07.10.2020.

У холу школе, поред паноа са слоганом направили смо изложбу ученичких радова од јесењих плодова који су били веома маштовити и оригинални. Такође, ученици су на часовима ликовне културе и слободних активности правили украсне заштитне маске, капе и занимљиве визире и то нам показали у виду изложбе у холу школе.

ЧЕТВРТАК, 08.10.2020.

        У госте нам је дошао локални спортиста одбојкаш Драган Цветковић. Најпре га је ученицима представио директор школе, а затим је он у холу школе  ученицима одржао краће предавање на тему бављења спортом. Ученици су му касније постављали занимљива питања, а он их је упутио где треба да се јаве ако желе да тренирају неки спорт.

         У оквиру акције „Друг другу“ ученици су појединачно доносили неке ствари и предмете који им више нису потребни, а који још увек могу да се искористе и остављали их у школској библиотеци, а то ће касније бити дато ученицима којима је потребно као на пример нешто од школског прибора, одеће, обуће…

 ПЕТАК, 09.10.2020.

        За време четвртог часа ученици су кредама у боји осликавали бетон у школском дворишту. Затим, између смена, када су пристигли и ученици из друге групе, испратили смо Дечју недељу тако што смо на спортском терену у школском дворишту уз одбројавање, пустили балон од хелијума на коме је било исписано „ДЕЧЈА НЕДЕЉА“, а на коме су били прикачени мали балони са нашим жељама и порукама. Док је летео у висину, деца су махала и пуштала своје мање балоне што је уједно била завршна, најлепша и најзанимиљивија активност.

Све активности током Дечје недеље су изведене уз строго поштовање прописаних мера заштите. Били су укључени ученици свих одељења од првог до четвртог разреда, а са посебним подстицањем и укључивањем деце са потешкоћама у учењу и деце ометене у развоју.