У оквиру дечије недеље у основној школи „Радован Ковачевић Максим“ у издвојеном одељењу у Клајићу ученици и наставници обележили су „Европски дан језика“ славећи богатство и различитост језика и култура пригодним активностима. Са ученицима смо разговарали о различитим културним аспектима, о речима које се користе у сва три језика, о културној интеракцији народа који говоре овим језицима, као и о значају ових језика за светску културну баштину. Ученици су имали задатак да на интернету пронађу заставе еврпоских земаља и обоје бланко форме истих које су лепили на дрвету нацртаном на хамеру. Ученици су такође имали задатак да реч „дете” пронађу у онлине речницима и запишу испод одговарајуће заставе.

               Циљ обележавања Европског дана језика је да се ученици охрабре да уче стране језике и да се упознају са богатом језичком и културном разноликошћу Европе, које морају бити очуване и неговане, да би се побољшала комуникација и разумевање међу европским народима.

               У реализацији су учествовали ученици петог и осмог разреда у Клајићу и наставници Љиљана Михајловић Марковић –  наставник енглеског језика, Душица Јовановић-  наставник руског језика и Јелена Митић –  наставник француског језика.