Творац идеје и један од организатора хуманитарног базара у Лебану, који је био реализован у петак, 30.10.2020.године, је Сашка Стошић, а уз дозволу и подршку организације ,,Буди хуман” и родитеља малишана за које се новац сакупља.

До идеје је дошла због велике жеље да на неки начин помогне малишанима којима је потребна помоћ за лечење, а на основу предходних искустава које је видела и у којима је учествовала у другим градовима. Новац се сакупља за Мињу Матић и Оливера Пал Гајодија. Њима је потребана велика сума новца за лек који се узима само једном у животу најкасније до навршене друге године.

Учесници базара су била деца из вртића “ ДЕЧЈА РАДОСТ”, ОШ “Радован Ковачевић- Максим” и ОШ “Вук Караџић”, и људе добре воље и хуманог срца.

Допринос и подршку базару дала је општина Лебане на челу са председником Иваном Богдановићем, црква Свети Јован, Дом културе и бројни појединци и фирме са територије града.

У наредном периоду планирају се још сличних акција и базара како би се што више новца сакупило за децу из целе Србије којима је потребна помоћ.