Библиотека ,,Бранко Радичевић“ организовала је квиз знања ,,Знаменити Срби“. Учесници квиза били су ученици ОШ ,,Радован Ковачевић – Максим“, ОШ ,,Вук Караџић“ и ОШ ,,Радоје Домановић“.

Циљ квиза био је да ученици покажу своја знања, али и да науче нешто ново о најзначајнијим великанима Србије и о културно-историјским споменицима наше земље. Квиз је конципиран тако да је свака екипа имала по три питања из шест различитих области:

  1. Оштро око – ученици су имали задатак да препознају знамениту личност са слике;
  2. Питања са понуђеним одговорима;
  3. Записи из живота – ученици су на основу кратког биографског текста откривали знамените личности;
  4. Асоцијације – на основу асоцијација од 4 појма, ученици су долазили до решења;
  5. Дела говоре – област која је ученике подсеттила и упознала са највишим дометима српске историје, културе и науке;
  6. Културна баштина Србије – препознавање на основу краћег описа.

Ученици наше школе (Дана Аранђеловић, Аријана Марковић и Огњен Стаменковић) показали су своје знање које је на високом нивоу, имали су исти број поена са ученицима ОШ ,,Вук Караџић“ и до последњег тренутка је било неизвесно. Додатна питања су пресудила да ученици ОШ ,,Вук Караџић“ однесу победу у квизу, друго место заузели су ученици наше школе, док су треће место освојили ученици ОШ ,,Радоје Домановић“. Сви учесници добили су на поклон књигу и захвалницу, али и једно дивно искуство и дружење са својим вршњацима. Библиотеку су напустили срећни, задовољни и са речима да би волели да и у будућности учествују у оваквим организацијама.