У циљу очувања језичке културе и националног идентитета који почивају на темељима језика и писма, 24. маја обележава се Дан словенске писмености, који је установљен у част солунске браће Ћирила и Методија, твораца првог словенског писма – глагољице. 

Библиотека „Бранко Радичевић“ у Лебану организовала је квиз знања за ученике основних школа под називом „Пут око света“ и на тај начин обележила овај значајан датум. Учесници квиза били су ученици ОШ „Радован Ковачевић – Максим“, ОШ „Вук Караџић“ и ОШ ,,Радоје Домановић“.

Квиз је едукативног карактера, тематски подељен на више области са питањима из културе, књижевности, сликарства, музике, географије, филма. Циљ квиза био је да ученици покажу своје знање, али и да науче нешто ново и прошире своје знање.

Ученици наше школе Дана Аранђеловић, Аријана Марковић и Огњен Стаменковић још једном су доказали да њихова интересовања превазилазе оквире школског програма и освојили су прво место. Сви учесници квиза добили су захвалницу и чланску карту, али и једно ново незаборавно искуство.