Савиндан је празник Српске православне цркве који се слави 27. јануара, а којим се обележава успомена на светог Саву, принца династије Немањића, српског просветитеља и првог архиепоскопа српског. Од 1840. године овај дан се празнује као школска слава у свим школама на територији Републике Србије.

И ове године, ученици издвојеног одељења Основне школе ,,Радован Ковачевић – Максим“ у Клајићу припремили су приредбу поводом школске славе. Приредба под називом ,,Звезда над нашим школама, Свети Сава“ почела је у 10:15 часова, након здравице Слободе Крстић, ученице петог разреда, и химне, уз пратњу духовне музике. Учествовали су ученици другог, петог и осмог разреда, који су уз помоћ својих наставника припремили пригодан програм, упознали се са животом и радом Светог Саве, уредили сцену и изложили своје уметничке радове.

У реализацији приредбе учествовали су: Маја Јововић – професор предметне наставе, Милица Цакић Ристић – наставник српског језика и књижевности, Љиљана Михајловић Марковић – наставник енглеског језика и Сузана Станковић, наставник биологије. Приредби су присуствовали наставници, родитељи ученика и мештани. Након приредбе, домаћин славе и чланови школске управе припремили су послужење уз традиционално сечење колача.