Наша школа је, прва у Јабланичком округу, добила електронско школско звоно. Тим поводом, председник општине Лебане, Иван Богдановић, са својим сарадницима, посетио је нашу школу у петак, 21.05.2021.године.

Дигитално школско звоно је уређај малих димензија који садржи рачунар и користи се за аутоматско активирање звона, пуштање музике преко разгласа, приказ обавештења и галерије слика на екрану у холу школе. Карактерише га мала потрошња енергије и бешуман рад. Повезује се са телевизором или монитором путем кабла.

„Ово је иновација која је уз подршку локалне самоуправе, а на иницијативу руководства школе реализована. Телевизори сада постоје у ходницима, где ученици могу да прате своје активности и распоред часова, а олакшица је и за помоћне раднике, који више неће да звоне за крај и почетак часа. Тим школе, на челу са директором има жељу за иновативношћу, да иде у корак са временом, а локална смоуправа то подржава“ рекао је председник Богдановић.

Директор школе, Небојша Ђорђевић, захвалио се на посети и подршци коју има од локалне самоуправе и додао „Овим електронским звоном створили смо нови амбијент у школи и задовољни смо сви, а поготово ученици чије нам импресије преносе наставници и учитељи.“

Председник општине Лебане, такође је потсетио на активности у претходном периоду које су реализоване, реконструкција три издвојена одељења школе Радован Ковачевић Максим, затим поправка расвете и реконструкција тоалета. Додао је да се нада да излазимо из кризе изазване корона вирусом и да ће се реализовати пројекат реконструкције целе школе.