Издвојено одељење ОШ „Радован Ковачевић-Максим“ у Гегљи је реновирано заменом комплетне столарије, а урађена је и настрешница и санитарни чвор, чиме су се у знатној мери унапредили услови за боравак малишана у овом планинском месту.

„На реконструкцији издвојеног одељења у Гегљи радило се два месеца и као што је већ речено, урађена је настрешница, све просторије су окречене, урађен је санитарни чвор, којег до сада ова школа није имала. Напоменуо бих да смо ове године урадили и рекострукцију школе у Поповцу, за шта је издвојено 323 хиљаде динара, и школу у Коњину за шта је издвојено око 485 хиљада динара. Циљ нам је да створимо што боље услове за рад ученика и наших радника у издвојеним одељењима. Одличне услове за рад има и школа у Гргуровцу, једином нам је остала школа у Горњем Врановцу која је у јако лошем стању али ће се са реновирањем исте кренути већ наредне године. Овом приликом бих се захвалио локалној самоуправи, посебно председнику Ивану Богдановићу, за несебичну помоћ, родитељима ове деце који су нам све време помагали и помоћним радницима школе, који су одрадили већи део посла како би ова школа изгледала овако лепо“ – казао је Небојша Ђорђевић, директор ОШ „Радован Ковачевић Максим“.

Представници локалне самоуправе обишли су, 18.12.2020.године, у петак, ИО у Гегљи, а повод за обилазак су реновиране просротије ове школе.

Издвојено комбиновано одељење основне школе у Гегљи има осам ученика и троје предшколаца. Учитељица, Виолета Јанковић каже да су услови за рад били јако тешки и да је један од највећих проблема за децу био санитарни чвор.
Осморо основаца и троје предшколаца дочекали су представнике локалне самоуправе, директора школе и медије као прави домаћини, осмех на њиховом лицу говорио је више од речи. Учионица топла, новогодишња јелка окићена украсима који су углавном сами направили а деца пресрећна, не толико због слаткиша који су добили већ, због новог изгледа школе јер како рече једна од мајки, „ово је њихова друга кућа.“