Поводом предстојећег празника Васкрса, у ОШ ,,Радован Ковачевић – Максим” у Лебану одржане су бројне активности, приредба, Васкршња игра „Скривено јаје“, ликовне радионице за децу, уз подршку и помоћ родитеља.

Приредба „У сусрет Васкрсу“ одржана је у четвртак, 29.3.2018.године у холу школе за ученике и родитеље, а у организацији ученика од петог до осмог разреда са својом вероучитељицом Александром Благојевић. Након одржане приредбе, вероучитељица је са ученицима осмог разреда скривала ускршња јаја у дворишту школе која су ученици првог разреда покушавала да пронађу.

Ликовне радионице за ученике и родитеље одржане су у петак, 31. марта 2018. године. Ученици од првог до четвртог разреда су са својим учитељима пожелели родитељима добродошлицу чиме су означили почетак заједничких активности. Ученици од петог до осмог разреда су са наставницом ликовне културе осликавали ускршња јаја различитим ликовним техникама.

Вредне руке родитеља и деце направиле су велики број васкршњих симбола који су изложени у холу школе. Родитељи су били одушевљени и захвални оваквом идејом и трудили су се да њихови радови буду што креативнији и маштовитији користећи различите  материјале и на различите начине израђивали корпе од папира, подметаче за јаја, декоративне зеке,…

Заједничко дружење је протекло у лепом расположењу и пријатној атмосфери. Родитељи и деца су били пресрећни што су заједно учествовали у раду, јер је Васкрс и познат као велики породични празник, а школа се потрудила да сви будемо једна велика породица у којој се негују све моралне вредности.

Желимо свима да предстојеће празничне дане проведу срећно са својим породицама и пријатељима у миру и благостању славећи живот.