Највећа акција садње стабала у Србији носи назив „Засади дрво“ и покренута је 2019. године. Циљ ове акције јесте очување здраве животне средине, као и одрживи развој друштвене заједнице. Поред пошумљавања, пројекат „Засади дрво“ треба да едукује и подигне свест о значају шума.

Трећи циклус овог пројекта почео је септембра 2021. године и трајаће све до априла 2022. године под називом Четири годишња доба. За све то време планирана је садња 200.000 садница широм Србије. У фокусу су најмлађи основци, ученици првог разреда, јер је њихово укључивање у оваквим акцијама веома важно како бисмо им приближили природу. Свака основна  школа на територији Републике Србије добила је бесплатно две саднице Белог бора које ће засадити у својим школским двориштима.

У ОШ „Радован Ковачевић – Максим“, у четвртак 24. фебруара 2022. године, ученици првог разреда су заједно са својим учитељицама посадили саднице Белог бора и том приликом били упознати са тим колико је важно чувати животну средину и колики је значај пошумљавања.